Swedish Learning Awards

Nu är det dags för Swedish Learning Awards
– nominera ditt bidrag!

Den största tävlingen inom kompetensutveckling och arbetsliv är igång för 2020. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma och ”föra den svenska utbildningsbranschen framåt när det gäller genomslagskraft, idéhöjd, kvalitet och teknik” (swelearn.se).

Är du utbildningsköpare, producerar du själv utbildningar eller är du leverantör – skicka in ditt bidrag idag och kanske är det just du som tar emot årets pris.

– Det vi vill uppnå med tävlingen är att visa upp det bästa inom kompetensutveckling idag. Både att uppmärksamma och sprida bra exempel men också att belöna ett bra initiativ – det är själva tävlingen berättar Ulf Söderberg, E-Learning Consultant på Arbetsförmedlingen

– För leverantörerna är det här också viktigt, priset blir en kvalitetsstämpel för dem. Det är många som är stolta över vinsten. Både att nomineras och vinna är stort inom EdTech-branschen.

Nyheter inför årets tävling

Årets tävling har tre kategorier;  Bästa kompetensutveckling, bästa innovation och bästa utbildningsavdelning/akademi.  Arrangörerna har i år valt att fokusera mer på de som köper in tjänster och kompetensutveckling samt gjort kategorierna färre.

Ulf förklarar att kategorin ”bästa kompetensutveckling” kommer att
– handla om utbildning men att det inte betyder att det måste vara en webbkurs eller en klassrumsutbildning utan vi kommer att titta efter bra koncept för att utveckla kompetens i arbetet.

– Vi tittar på att man dokumenterar resultatet, att man får det önskvärda resultatet som man vill med sin insats.

Kategorin ”bästa innovation”
– Här Kommer vi att titta på lösningar som på något vis för lärandet framåt. Det kan det handla om en teknisk innovation men det kan också vara en pedagogisk innovation som exempelvis någon typ av konceptutveckling  som bidrar till lärandet.  

Tredje kategorin ”bästa utbildningsavdelning/akademi” kommer att titta på internt arbete på arbetsplatsen.
– Om någonting internt på ett företag som bidrar starkt till den verksamhet som ett företag vill ha. I de fall där man har utvecklat arbetssätt och bra lösningar för att föra organisationen framåt.

Med dessa nya tag  och kategorier uppmanar Ulf oss alla att – Tävla mot de bästa inom EdTech-branschen i  Sverige och välkommen att träffas och nätverka den 14 oktober.

Mer information om tävlingen och hur du skickar in ditt bidrag hittar du här »
Sista dag för att tävla är 14 juni.

Inför EdTech Sweden

Vi var också nyfikna på höra om vilka förväntningar Ulf har på höstens upplaga av Edtech Sweden. Det är ju första gången som han deltar på EdTechSweden och är taggad inför kommande mässan av flera anledningar.

–  Att varva med workshop och träffa och nätverka med folk i branschen, det ser jag verkligen framemot.

–  Men för egen del så har jag också ett intresse kring AI för lärande och såg att detta kommer att lyftas under EdTech Sweden. Så jag hoppas på att lära mig mer och se vilka möjligheter det finns inom detta spännande område.

Avslutningsvis frågade vi Ulf Varför han anser att man ska besöka EdtechSweden.
–  Jag tycker att man ska ta chansen till mixen av inspiration och kunskap från spännande föreläsare och inte  minst nätverkandet som EdTech erbjuder

Läs mer och skicka in ditt bidrag senast 14 juni »


EdTech Sweden arrangeras av Stockholmsmässan som följer dataskyddsförordningen och ansvarar för personuppgiftshanteringen i enlighet med Stockholmsmässans dataskyddspolicy » - Cookies »