Talare på EdTech Sweden 2019

Möt talarna på EdTech Sweden 2019

Lyssna på presentationer om framtidens teknik och modern pedagogik för alla utbildningsnivåer inom näringslivet, offentlig sektor och utbildningssektorn.

Adam Palmquist
Doktorand och spelkonsult på Högskolan i Skövde

Alexander Bard
Futurolog
Alexander Bard är cyberfilosof, futurolog, tv-stjärna och en av Sveriges mest eftersökta internationella talare. Ständigt aktuell och kontroversiell har han en stark passion för lärande, digitalisering och innovation och på Edtech Sweden utmanar han bilden av nuvarande utbildningar. Läs mer om Alexander bard här.
Följ Alexander Bard på Twitter

Anna Cau
Head of People Group Supply på Ericsson
Sedan 2019 är Anna Global Head of People, Group Supply på Ericsson, vilket bl.a. ger henne yttersta HR-ansvaret för Ericssons alla fabriker. Två veckor in på nya jobbet beslutade Ericsson att bygga en ny smart fabrik i USA, som skulle bli fullt automatiserad och i absolut framkant vad gäller teknik. Som ansvarig HR för den nya fabriken var Annas instinktiva tanke att medarbetarupplevelsen måste avspeglas i tekniken. Dessutom måste medarbetare börja anställas till fabriken redan innan den är färdigbyggd. Hur onboardar man medarbetare till en högteknologisk fabrik som ännu inte finns? Svaret blev bl.a. att sätta upp en Virtual Reality onboarding & training för fabrikens nya medarbetare i USA, med liveinteraktion med medarbetare från Ericssons systerfabrik i Tallinn. På Edtech Sweden kommer Anna berätta om projektet från tanke till genomförande och den feedback som löpande kommer från nyanställda medarbetare.

Anna Nordell-Westerling
Medgrundare och CMO på Sana Labs

Företagets idé är en AI-utrustad läroplattform som anpassar sig efter studenten och ger stöd i ämnen som språk och matte. Läs mer om Anna här

Anna Selander
Head of learning and leadership på Klarna

Bella Funck
Learning strategists & Cofounder på Colearn

Benjamin Palmquist
Försäljningschef på TicTac

Försäljningschef på TicTac, pratar om ”social learning” och användargenererat innehåll, hur vi kan lära av varandra med hjälp av olika verktyg som filmer och chattar.
Läs mer om Benjamin här

Bo Kristoffersson
CEO på Lexplore Nordic
Företaget har tagit fram en metod för att snabbt och träffsäkert identifiera elever i riskzonen för dyslexi med hjälp av artificiell intelligens och eye tracking. Läs en intervju med Bo här eller besök hans LinkedIn sida.

Christian Landgren
Programmerare & VD på Iteam

David Granberg
Learning Experience Designer på Ericsson
I rollen som Learning experience designer strävar David efter att designa engagerande och verklighetsnära utbildning. Han arbetar på Learning and Development som är en del av Group Function People, tidigare även kallat HR. Verktyg, ramverk, metoder och processer för lärande står på agendan samt att stödja vissa strategiska utbildningssatsningar. Han är passionerad kring de möjligheter som ny teknik skapar för lärandet, särskilt inom AR och VR. På Edtech kommer David att dela vad som irriterar Ericssons nyanställda och vad som får dom att prisa VR i lärandet.

Frida Monsén
Digital Learning & Development specialist

Frida Monsén är Digital Learning & Development specialist hos DOINGS for a Change, där hon arbetar med både små och stora bolag med allt från EdTech-lösningar till strategier för lärande i organisationen. Läs mer om Frida här

Hanna Elving
Förändringsledare på Nacka Kommun

Joakim Abrahamsson
Google for Educations

Joakim har jobbat en stor del av sitt yrkesverksamma liv i olika roller i IT branschen och sedan hösten 2018 leder Joakim Google for Educations arbete i Sverige.
Läs en intervju med Joakim här

Joakim Thulin
Head of Insight på Berghs School of Communication

Joakim Thulin är idag Head of Insight på Berghs School of Communication med ansvar för den prisbelönade skolans globala trendspaning kring kommunikation i den extremt teknik- och innovationsdrivna kreativa branschen. På EdTech lyfter Joakim, som tidigare varit Head of School och pedagogiskt ansvarig på Berghs, fram vilka faktorer som driver och underlättar vuxnas lärande i syfte att skapa ROE - Return on Education och hur vi i framtiden accelererar och visar upp vår LQ.
Läs en intervju med Joakim här

Karin Bjerde
Affärsutvecklingschef på Kognity

Karin pratar om varför edtech kommer fortsätta vara en av de mest utmanande men samtidigt viktiga sektorer för företag att jobba med.
Läs en kort intervju med Karin här

Karin Nygårds
Lärare på Hamnskolan i Stockholm

Karin Nygårds införde programmering på svensklektionerna för sina fjärdeklassare 2013. Sedan dess har hon envist jobbat med att försöka förändra undervisningen så att den bättre möter upp den digitala världens behov av kunskaper. Läs mer om Karin här 
Följ Karin Nygårds på Twitter

Kristian Lundquist
Entreprenör och VD på Gro Play

Linda Liukas
Programmerare, illustratör, sagoberättare. Egen företagare.

Linda Liukas är programmerare, författare och illustratör. Hennes första barnbok om programmering – Hej Ruby: äventyr i datorernas magiska värld (2015) – blev till via en Kickstarter-kampanj som susade förbi sitt insamlingsmål på 10 000 dollar efter tre och en halv timme. Linda Liukas är även grundare av Rails Girls, en internationell rörelse med fäste i över 250 städer, som verkar för att lära unga kvinnor om programmering. Läs mer om Linda och hennes arbete här

Linnea Krautmeijer
Learning & development manager på Klarna

Lisa Gawell
Lärare och utbildningsansvarig på Raol Wallenberg Academy

Malin Frykman
Projektledare utbildning på Stenungsunds kommun

Malin Frykman har tidigare skrivit böckerna  Skolledare i en digitaliserad värld - att leda lärande och Formativt ledarskap i en digitaliserad värld. Hon har bred erfarenhet av skolledarskap  och digitalisering. Till vardags är hon verksam som projektledare för skolans digitalisering i Stenungsunds kommun.

Malin Rapp
Ledarutvecklare på Selfleaders

Malin Sandquist
Lexplore

Martin Bieber
Rektor på Stenkulaskolan i Malmö
Martin Bieber är rektorn som vill göra sin skola i Malmö till Sveriges bästa skola 2019. På Stenkulaskolan strax utanför Rosengård i Malmö har man tagit fram ett koncept som heter simplicity, transformation, learning. På konferensen ska Martin prata om WHY - Konsten att göra skillnad på riktigt. 
Läs mer om Martin Bieber och Stenkulaskolans koncept här.
Följ Martin på Twitter.

Per Emanuelsson
Medgrundare och Managing Director på Soundtrap

Peter Sheppard
Head of global learning and development ecosystem på Ericsson

In his current role Peter has responsibility for developing the learning ecosystem including technology, new learning channels, platforms, marketing, analytics & delivery management through leading a central group of learning experts.  Läs mer om Peter här

Siri Wikander
Director of People Growth på Scandic Hotels

Siri Berättar om deras nya sociala plattform och vilken oerhörd kraft den medfört i nätverkande inom företaget. Läs mer om Siri här

Sveinung Skaalnes
Learning strategists & Cofounder på Colearn

Tobias Degsell
Grundare, Combiner

Tobias Degsell är en inspirerande och mycket erfaren föreläsare. Han gillar data, är duktig på att se mönster, och kan dessutom berätta om svåra saker på ett sätt som gör det lätt att förstå. 2016 lämnade han sin anställning som curator på Nobelmuseet och grundade bolaget Combiner. Idag hjälper han företag och organisationer över hela världen att tänka och agera nytt.
Läs en kort intervju med Tobias här

Viveca Dahl
Utbildningschef på Lunds kommun

2019 utsågs Viveca till Årets digitaliseringsledare på Skolledare21 med motiveringen: Viveca har gjort digitaliseringen till en naturlig del både i skolans och förskolans utveckling genom att bygga in den i det systematiska kvalitetsarbetet och manifestera den i digitala kunskapssystem baserade på tydliga utvecklingsmodeller. Metodutveckling utifrån: Viktigt på riktigt! och skapa mera och konsumera mindre! Parallellt med sina skolors pedagogiska utveckling har Viveca arbetat på kommunnivå med att bygga ut infrastrukturen, införa molnbaserat lärande och gemensamt förhållningssätt och system för metod- och kunskapsuppföljning. Sedan senaste året är Viveca också engagerad i statliga rektorsprogrammet och bidrar där bl a med kunskap och inspiration till att införa ökad kunskap hos rektorerna om en digitaliserad skola.

 


EdTech Sweden arrangeras av Stockholmsmässan som följer dataskyddsförordningen och ansvarar för personuppgiftshanteringen i enlighet med Stockholmsmässans dataskyddspolicy » - Cookies »